Puni krug

Ministrica vanjskih poslova Njemačke nema neka osnovna znanja. Završila je fakultet političkih znanosti i prava, ali bi se po nekim izjavama reklo da je dosta izostajala s nastave.

Prvo je izjavila da postoje države koje su „stotinama tisuća kilometara daleko od Njemačke“. Hm, da, ne bi išlo. Cijelu Zemlju obiđeš i potrošiš najviše 40 000 kilometara.

Najnovija izjava podsjeća na prastari vic o tome kako se nečiji poznanik promijenio ne samo za 180 stupnjeva nego za 360. Na pitanje o sigurnosti Ukrajine odgovorila je da se ona ne može dugoročno postići ako se „Putin ne promijeni za 360 stupnjeva“. I opet ne bi išlo jer 360 stupnjeva ima puni krug, pa tako ispada da se ni ne traži bilo kakva promjena. Ima još. O ukrajinsko-ruskom sukobu je izjavila i da se vodi „samo tenkovima, kao u 19. stoljeću“, iako su prvi tenkovi proizvedeni u 20. stoljeću.

Što možemo zaključiti; ne idu joj elementarna geografija, matematika i povijest. Svakome se može dogoditi da lane neku glupost, ali bojim se da navedene imaju i drugi značaj. Njemačka je najznačajnija država u Europskoj uniji, čije stavove hrvatski političari često nekritično slijede i usvajaju. Znaju Nijemci valjda. Pitanje: ako tako malo i krivo zna jedna ministrica, kakve su tek rupe u znanju „običnih“ zastupnika, svejedno nacionalnih ili europarlamentaraca? Ne bi to bio nikakav problem, ljudi i tako u politiku često idu zato jer nisu sposobni za nešto ozbiljno, ali nam se ta negativna selekcija kasnije obija o glavu jer se moramo ponašati i živjeti onako kako su te neznalice odlučile.

Tako je Europarlament prije nekoliko dana odlučio da se od 2035. godine više neće moći registrirati novi automobili na benzin, naftu ili prirodni plin. Alternativa su električni i automobili na vodik. Prvi su skupi, malog i nesigurnog dometa, a drugi još nisu ni izmišljeni na komercijalnoj osnovi. O sigurnosti bolje i ne pričati, i jedni i drugi su bombe na kotačima u slučaju nezgode ili samo punjenja. Nitko ne zna odakle silna struja i mreža stanica za punjenje. Sve to u situaciji kad Nijemcima savjetuju da se tuširaju hladnom vodom ili jednom tjedno, po mogućnosti u dvoje. Kao da svi imaju tuš kade promjera dva metra. Problemi neće biti riješeni za dvanaest godina koliko je ostalo do primjene. Nije čudo da onda i kod nas stalno reklamiraju vožnju biciklima, a u škole uvode predmet kako promijeniti lanac na biciklu.

Zaboravio sam spomenuti, ministrica s početka teksta pripada „zelenima“. To je na žalost obrazac ponašanja. „Zelenima“, sa (ne)znanjem koje posjeduju svaki iole uvjerljiv prodavač čudotvornog eliksira s divljeg zapada može prodati sve što hoće, pod uvjetom da kaže kako je to u svrhu spašavanja planeta. Bez obzira na „zeleno“ spašavanje, isti ti političari mahnito po svijetu traže i kupuju ugljen, naftu i plin ne pitaući za cijenu. Ionako ćemo to sve platiti mi, a ne oni.

U međuvremenu počnite tražiti kubanske automehaničare, trebat će nam (vidi prvi izvor)

Moj prethodni tekst Oleg je obogatio karikaturama, preporučujem pogledati.

izvori:

(Iz)vanredno stanje

https://then24.com/2023/02/18/baerbock-awkward-moment-says-putin-needs-to-do-a-360-degree-turn-in-his-stance/

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.