Još jedan pokušaj

Predsjednik CLINTEL-a, nizozemski akademik Guus Berkhout potrudio se još jednom ukazati glavonjama na COP 26 sastanku u Glasgowu koliko su nerazumni njihovi stavovi i namjera da unište jednu sasvim dobru civilizaciju zbog koje ja, na primjer, mogu pisati na svom računalu pod električnim svjetlom i biti ugodno utopljen plinskim grijanjem. Pretpostavljam da će CLINTEL-ovo pismo biti ignorirano od strane većine sudionika COP-a. Skraćenica COP dolazi od konferencije stranaka, što bi onda bolje prevedeno bilo „stranačka konferencija“. I ona to zaista jest. Skupila se svjetska stranka političara, bankara, bogataša i aktivista da dokaže kako su klimatski modeli odlični, a čovjek prljavo biće jer želi normalno živjeti. Ne može.

Pogledajmo što kaže A.M. Daniels, poznatiji pod pseudonimom Theodore Darlymple, engleski kulturolog i psihijatar o propagandi.

„U svojem proučavanju komunističkih društava došao sam do zaključka da svrha komunističke propagande nije da nagovori, uvjeri ili informira, nego da ponizi i zbog toga – što manje odgovara stvarnosti, to bolje. Kad su ljudi prisiljeni da šute kad im se govore najočiglednije laži, ili još gore – kad su natjerani da sami ponavljaju te laži, oni zauvijek gube svoj osjećaj poštenja (čestitosti). Pristajanje na očigledne laži na neki način čovjeka i samog čini pomalo zlim… Društvo slabića lažljivaca je lako kontrolirati.“

Bez obzira na društveni sistem, sredstva i cilj propagande ostaju jednaki i zbog toga CLINTEL neće šutjeti o pogrešnom smjeru u koji bogati guraju one druge. Prevedeno CLINTEL-ovo pismo poslano sudionicima COP26 konferencije možete pročitati ovdje.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.