Teror “struke” I

Predsjednik SAD-a na odlasku, Dwight Eisenhower je nakon svog drugog mandata prije šezdeset godina (1961.) održao oproštajni govor u kojem je, između ostalog, rekao i sljedeće:

“Izgledi za dominaciju naših znanstvenika saveznim zapošljavanjem, raspodjelom projekata i snagom novca uvijek su prisutni i ozbiljno ih valja uzeti u obzir. Ipak, poštujući znanstveno otkriće, kao što i trebamo, moramo biti oprezni prema jednakoj, a suprotnoj opasnosti da i sama javna politika postane zarobljenica znanstveno-tehnološke elite.”

Već dulje vremena mediji mijese i oblikuju javno mišljenje kao pekari tijesto za peciva. Jest da peciva ima vrlo različitih oblika, ali su sva napravljena od istog senzacionalističko-lažnog tijesta; zagrizete – a ono sami zrak. Kvasac u vidu novca za postojanje medija su, u “demokratskim” zemljama, tajkuni različitih profila koji su također glavni “donatori” različitih “znanstvenih” uradaka. Tko plaća, ima pravo na rezultat po svojoj želji.

Prevarili ste se ako mislite da je gornja fotografija iz COVID ere. Godina je 2009., a radi se o pandemiji “svinjske” gripe. Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) je upozorila na ozbiljnost situacije, nastala su ograničenja putovanja i preporučeno je cjepljenje. Rezultati cjepljenja su pokazali opću efikasnost od 56%, a za one starije od 65 godina 43%. Pokazalo se da je “svinjska” gripa manje opasna od obične, svakosezonske.

Mesička vojska dijeli zaštitne maske ljudima, 2009.

Sjećam se da je od europskih ministara zdravstva, jedino poljska ministrica dr. Ewa Kopacz odbila kupnju i primjenu cjepiva. Kako je rekla: “Kupila bih cjepivo kad bih bila 100% sigurna u njega i kad bi farmaceutske kompanije preuzele odgovornost za nuspojave. Mislim da je prošlo premalo vremena istraživanja cjepiva”.  Ima jedan bitan trik u priči; ako SZO proglasi pandemiju, onda proizvođači cjepiva nemaju nikakvu odgovornost za nuspojave.

Naš ministar je, kao i većina europskih. prema preporuci “struke” naručio milijun i pol doza cjepiva. Bez obzira na propagandu, cijepilo se oko 10 000 ljudi, a ostatak je vraćen proizvođaču. Vjerojatno nikada nećemo saznati koliko nas je koštalo to vraćanje.

Njemački liječnik Wolfgang Wodarg je optužio farmaceutske kompanije da su potaknule kampanju straha kako bi izvršile pritisak na SZO da proglasi lažnu pandemiju. Zanimljivo je da je definicija pandemije promijenjena mjesec dana prije nego što se pojavila “svinjska” kuga. Naime, od 2003.g. pandemija je bila definirana kao svjetska epidemija s ogromnim brojem bolesnih i mrtvih. Dio s velikim brojem mrtvih i bolesnih je izbrisan iz nove definicije 2009.  Elementarna logika govori da posljedice pandemije moraju biti vrlo ozbiljne inače je nema smisla proglašavati.  Tu onda u igru ulazi ona klauzula o neodgovornosti proizvođača cjepiva. Bit će zanimljivo vidjeti koliko građana će se cijepiti u ovoj novoj pandemiji, ali prije toga poučna priča iz SAD-a. Različite federalne države SAD-a imaju različit pristup pandemiji. Država Novi Meksiko je, slušajući “struku”, rano uvela stroge mjere (lockdown) i obavezno nošenje maski. Njihovo ponašanje dobilo je i priznanje u časopisu Scientific American u rujnu prošle godine.

Broj slučajeva COVID-a u Novom Meksku, Lockdown – početak zatvaranja svega osim najnužnijih potreba, Mask Mandate – početak obaveznog nošenja maski, SciAm Article – datum objavljivanja pohvalnog članka

Nebraska je država slična po broju stanovnika, ali se nije odlučila za rigorozne mjere protiv epidemije. Pogledajmo paralelne rezultate za ove dvije države.

Usporedni brojevi slučajevi COVID-a u Nebraski i Novom Meksiku

I sad ti budi pametan. Broj slučajeva je vrlo sličan, bez obzira na različitost epidemioloških mjera. Međutim, kad se pogledaju ekonomske posljedice po te države, onda činjenice izgledaju sasvim drugačije. Nebraska je zadržala stopu nezaposlenosti od 3% za svo vrijeme epidemije, prosjek za SAD je 6.7%, a Novi Meksiko ima 8.2% nezaposlenih. Usporedbe radi, u Hrvatskoj je stopa nezaposlenosti oko 9%.

Za kraj, prisjetimo se izjava naših doktora koji su, u početku, tvrdili da maske nemaju nikakvu svrhu. Onda se taktika promijenila, pa su postale obavezne. Sad se govori da trebaju biti višeslojne, odn. najbolje staviti tri maske odjednom jer će one bolje zaustaviti virus. Sve ljudske aktivnosti se žele ugurati u ladicu koja se zove “znanost” jer znanost ima kultni status (‘oću reć’ status kulta ili religije koja se ne propituje). Bez ljutnje doktori, morali biste znati (ili se prisjetiti) da je medicina vještina, a ne znanost i da je jedino što se računa krajnji ishod, odn. izliječenje. Sudeći po američkim podacima, virusni pohod nema puno veze s epidemiološkim mjerama “struke”, osim što se ljudi bez prihoda, kafića i druženja češće međusobno ubijaju i piju sve više tableta za smirenje. Bez obzira na to, ovog puta su farmaceutske kompanije ozbiljnije shvatile šansu, pa će se cjepivo proizvoditi u milijardama doza. Bit će zanimljivo vidjeti koliko će analize, nakon nekoliko godina, pokazati realne domete cjepiva i ozbiljnosti covida.

izvori:

https://en.wikipedia.org/wiki/2009_swine_flu_pandemic

https://www.pri.org/stories/2009-12-06/polands-internal-swine-flu-fight

https://newtube.app/TonyHeller/rS0qfXd

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.